vrijdag 24 juli 2015

Ontspannen in la douce France

Ruthontspant in het buitenland… in goed gezelschap!

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een fantastische reis van te maken; mijn schatjes en vrienden rondom mij, een prachtige locatie met zwembad en tijd… veel tijd om te relaxen en te genieten van een goed boek, een flesje bubbels, diepgaande gesprekken, de heerlijke croissants vers van de bakker, een spelletje Kolonisten, een restaurantbezoek, ...
Al deze, en uiteraard nog andere, ingrediënten maakten onze vakantie tot een fantastisch geheel.

We trokken naar Lachau in het zuiden, maar maakten eerst een tussenstop in Lyon. Een stad die ons aangenaam verraste en waar we zeker nog eens naar terugkeren. Ons bezoek was beperkt tot een middag en avond/nacht. We aten aan de Rhône, een brede rivier waar het heerlijk vertoeven is; je vindt er speeltuigen met of zonder water, ligstoelen, boten met bars en terrasjes, …
We trokken even de stad in en deden hééééééél véééél trappen maar het uitzicht was geweldig. We stapten helemaal tot boven tot aan de Notre-Dame de Fourvière… Een indrukwekkend gebouw; binnen zijn de muren helemaal met mozaïek tekeningen bekleed. Ongelooflijk hoe ze dat voor elkaar gespeeld hebben en tijd… daar moeten zeeën van tijd ingekropen zijn en dan hebben we het nog niet over het geld.
Ons huisje in Lachau was een echte topper met een uitzicht om U tegen te zeggen en zalig rustig… niets of niemand in de omtrek behalve krekels, muurhagedissen ( of gekko's of …) en jammer genoeg nog wat andere insecten ;-) 
De azuurblauwe rivier de Méouge stroomt door de schitterende Gorges en biedt heel wat idyllische  Blue Lagoon plekjes. Je gaat wel best in de ochtend want nadien wordt het een beetje Blankenberge (toch als je in de buurt van de parkeerplaatsen blijft) en dat is niet aan ons besteed. 
We wandelden doorheen de rivierbedding en genoten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Uiteraard maakten we ook tijd om te spelen, te smeren ( tot groot ongenoegen van mijn schatten ) en foto's te trekken. 
Wie me kent, weet dat ik verzot ben op riviertjes en keien aan riviertjes… 
Voor mij zijn die plekjes het paradijs op aarde. Het was dus Genieten met een grote G!We bezochten ook de citadel in Sisteron en kwamen daar andere krekeltjes tegen :-)
Het uitzicht was er alweer prachtig. 


Zoals beloofd krijg je ook nog de aan-foto's te zien van de t-shirtjes
Ons weekje passeerde heel snel… te snel. 

Maar deel drie van de reis hadden we nog tegoed; we deden een ommetje langs Avignon voor we naar onze laatste B&B reden. 

We keken naar de bekende brug, zongen een liedje ;-) maar zo bijzonder vond ik het niet. 


We zochten naar de 3 briefjes die Emma er verstopt had tijdens haar provencereis tijdens de paasvakantie. We vonden er eentje terug maar de inkt was volledig verdwenen. 
We verstopten een nieuw briefje voor vrienden die er in augustus passeren. Benieuwd of ze het vinden en of er nog iets op zal staan!

Met ons gezinnetje bezochten we 'Palais des Papes', alweer een indrukwekkend bouwwerk.
Op het moment van ons bezoek was het 'Le festival d'Avignon'… 
mooi meegenomen maar wel wat (te) druk. 


De laatste B&B in Ougny La Roche, tegen de Zwitserse grens, was niet echt mijn ding maar het was gelegen aan een rivier, er waren prachtige plekjes gemaakt om te zitten en een roeibootje.  
Dat maakte veel goed!Op naar de volgende vakantie zou ik zeggen ;-)

Al is thuiskomen toch steeds fijn!
( en betrapte ik mezelf op een glimlach bij het passeren van mijn naaiplek)

3 opmerkingen:

  1. Wat waren wij blij dat wij die vrienden mochten zijn die hier heel erg hard van mee kunnen genieten hebben! Het was inderdaad een heerlijke vakantie! Wat die laatste B&B betreft: de eipotjes waren er inderdaad een beetje te veel aan:) - maar mijn roeimoment met Gunther ga ik nooit vergeten: hilarisch! Gr Herman

    BeantwoordenVerwijderen