woensdag 13 augustus 2014

Knutselen en tetteren

of was het tetteren en knutselen? Dat kan ook, maar in ieder geval was het gisteren een ontspannen dag.
Een dagje op bezoek bij een vriendin om samen, u raadt het al, te knutselen en te tetteren. We hadden elk maar 1 kindje voor de gelegenheid en het mag gezegd worden we hebben ze amper gehoord, alhoewel... we hoorden vaak geschater maar dat stoorde ons helemaal niet :-)

Tijd voor ons om aan de slag te gaan dus; kiezen, meten, knippen, kleven,... en ;-)

Ikzelf ging aan de slag om mijn bureau wat te vernieuwen. Ik ging voor het bekleven van houten dozen met Japans papier; een theedoos en zakdoekendoos. Ik gebruikte mod podge (mat) voor het vastlijmen van het papier en ook voor de afwerking achteraf. Op het einde kwam er dus nog een laagje mod podge bovenop de dozen ter bescherming en omdat het mooier is!Thuis had ik al een magneetbord, bijpassende magneten en een pennenhouder afgewerkt. De magneten kregen als toplaag mod podge dimensional magic... dit blinkt wat meer en heeft precies een ietwat vergrotend effect.
Uiteraard vulde ik mijn voorraad knutselmateriaal aan; o.a. een set om een lampenkap voor op Simon zijn kamer te maken, een nieuwe porseleinstift, wat nieuwe maskingtaperolletjes, lijm, Japans papier, ...
Hier kan je je altijd laten gaan en op deze blog zie je haar mooie doosjes!

2 opmerkingen:

  1. Kan dat met gewoon papier ook gedaan worden of moet dat van dat Japans zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan volgens mij met verschillende soorten papier.... Uittesten is de boodschap ;-) Veel plezier!

      Verwijderen