zondag 29 mei 2016

Indigo sweater in de lettertuin

Op onze school droomden we van een plek waar het fijn is om te lezen, om gezellig op ontdekking te gaan in de wereld van letters, woorden, zinnen, alinea's en hoofdstukken… kortom boeken!

Na enorm veel werk van vele vrijwilligers, bestaande uit leerkrachten en ouders, ontstond de lettertuin, die op ons schoolfeest gisteren voor het eerst te bezoeken was. Zoals dat gaat met grote projecten, was het de voorbije week nog een drukte van jewelste maar onze lettertuin mag gezien worden… meer dan gezien worden. Het is een pareltje, een pronkstuk!

Jullie zien nu maar een aantal deeltjes maar misschien kan u er zich iets bij voorstellen; een ruimte met rondom houten bomen. Aan het raam begint er een pad achter de boom dat zich weg baant tussen de bomen en de muur; een pad dat leidt naar een fantastische boomhut. Op de takken van de bomen staan ondertussen boeken voor groot en klein, bosdieren zorgen voor gezelschap en kussentjes in de vorm van blaadjes en paddenstoelen zorgen voor comfort. In de kast staan educatieve spelletjes en liggen verteltassen klaar om ontleend te worden. Nu nog de puntjes op de i zetten en in september gaan we effectief van start. Woensdagochtend in alle vroegte trokken Emma en ik de lettertuin in voor een fotoshoot! De ruimte was afgewerkt en geschilderd maar was verder nog volkomen leeg. De ideale locatie dus om Emma haar sweater voor te stellen. Ze draagde hem al meermaals, maar nu pas gefotografeerd. 
We gingen voor de indigo sweater naar een ontwerp van Valerie Boone. Zij is gekend voor haar ontwerpen voor tieners. Ik maakte een 36 maar het mocht volgens mij een maatje kleiner zijn, maar dochterlief vindt hem super zo. Bij dit model is er niet veel tekenwerk; er zijn 3 panden, maar is helemaal niet zoals een doorsnee sweater. Ik zette hem ineen met mijn overlock wat niet zo evident was aan de zakken omdat dit een precisiewerkje was. Een volgende keer stik ik eerst rondom de zakken zodat de afwerking nog fijner is. 

Tot slot laat ik nog een heleboel passeren van een topmodel op een toplocatie :-)
Patroon: Indigo sweater van Valerie Boone uit LMV editie 4 juli-aug 2015
sweaterstof: Stoffen Christine
2 opmerkingen: