woensdag 21 oktober 2015

Chloë jas

Eindelijk! Dat is echt wel van toepassing. Begin 2015 startte ik reeds met dit project; de Chloë jas. 
Er kwam toch wel wat getwijfel aan te pas; is dat model iets voor mij, die kortere mouwen gaat dat wel of verleng ik ze, …? 
Maar het idee dat ik een jas zou naaien trok me over de streep. Ik doe het en wel in de originele uitvoering. 

Het patroon overtekenen verliep zeer vlotjes. Ik botste op de prachtige stof in haar winkel en liet me gaan. Op een fout bij de voering na verliep het project goed. Mijn voering voor het middenachterpand was iets te kort en verlengde ik nadien wat. 

Oorspronkelijk zat het in mijn hoofd om de jas te sluiten met een grote broche, gekregen van Simon, maar dat werkt niet. Is moeilijk en het plaatje klopt niet. Dus laat ik de jas open hangen en combineer ik hem met een sjaal. 

Hoe komt het dat dit project zolang duurde? Tja, ik werkte er enkel aan in de naailes ( woensdagvond om de veertien dagen, los van de vakanties). In mei was het project klaar. 
Mei… niet echt het moment om deze jas aan jullie voor te stellen ;-)

Vandaag trok mama de foto's. Daarvoor mocht ik haar zelfgemaakte sjaal gebruiken. De zijden sjaal bewerkte ze met vilt en het resultaat is echt knap. Van de zaadknoppen van een klaproos tot bloeiende exemplaren. Het is een echt kunstwerk! Vraag me af wanneer ze eens een workshop geeft ;-)


Buitenstof: uit de voorraad van Jo De Visscher
Veneziavoering: Stoffen Van Leuven

patroon: Chloë jas LMV editie 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten