donderdag 13 augustus 2015

Chillen

Zoals beloofd creëerde ik voor Simon nog een zithoekje naast zijn bed. Voor een keertje vond hij het redelijk fijn om mee op stoffenjacht te gaan. In de Veritas (Wetteren) werden een hele reeks katoentjes verkocht aan €10/meter en de effen stoffen aan €8/meter. Daar konden we geen neen tegen zeggen ;-) Simon wist duidelijk wat hij wou en wat niet. Zo gaat het wel vooruit natuurlijk. 

Een babymatrasje heb ik uiteindelijk niet gevonden en nieuw is dat toch niet zo goedkoop... toch niet als het is om een zithoekje van te maken. Bij de matrassenkoning, waar die leeuw vaak staat te zwaaien en grappig loopt te doen, vonden we in de solden een grote, dunnere matras uit mousse voor €25 die ik versneed. De overschot komt nog wel eens van pas. 

Samen met Simon werd de matras gemeten en werd de omtrek berekend in beide richtingen. Een beetje praktische wiskunde in de vakantie kan geen kwaad ... Eens een juf, altijd een juf ;-)

Meten, tekenen, knippen en dan eindelijk naaien :-) Het uiteinde werd voorzien van kamsnaps zodat tijdig eens de machine in kan. Uiteraard werden zijn bestaande kussentjes van een nieuwe hoes voorzien en het oude kussen van Nijntje werd gerepareerd en opnieuw gebruikt weliswaar als vulling.

Chillen gebeurt nu in stijl... van spelen met Grijsje, tot lezen .........  en gamen uiteraard!    

     


    

1 opmerking: