dinsdag 17 februari 2015

Een ontdekking

Hoe zalig is dat om op de eerste vakantiedag samen met vriendinnen te knutselen en te naaien? Inderdaad puur genieten! 

Het wordt nog zaliger als je een nieuw speeltje mag testen! Neen, je moet niet in de 'Valentijn'richting denken ;-) Ik mocht aan de slag met de overlockmachine van mijn vriendin. Zo super!

Als voorbereiding tekende en knipte ik het patroon van de leathersweater van LMV reeds thuis. Zelfs de stof werd op voorhand geknipt. Over dit project hoor je later meer want morgen neem ik mijn model mee op fotoshoot!


Vandaag stel ik jullie, met trots, de kaptrui voor ons kleinste vriendje voor. Het model is gebaseerd op de omkeerbare trui uit het boek SVDHZ 2. Dit boek heb ik zelf nog niet omdat ik uit nummer 1 amper iets gemaakt had. Het leek dus niets voor mij maar ik moet mijn idee aanpassen. Iets nieuws voor op het verlanglijstje dus!

Ik koos voor een eenvoudige sweaterstof. aanvankelijk wou ik weer voor grijs of blauw gaan maar ik gooide het over een andere boeg. Op de foto's ziet de kleur van de trui er wel wat flets uit. In werkelijkheid is de stof iets donkerder dan de boordstof. Het tricotje in de kap brengt wat kleur in het geheel. Deze tricot mocht ik zomaar van de vriendin gebruiken. Zomaar, zonder meer. Hoe lief is dat? 


Een trui voor een peutertje verdient wel dat ietsje meer dus flockte ik er een diertje op.
De giraf vind je ook terug in de kap. Ik zocht en vond hetzelfde kleurtje in flockfolie. Jihaa!
Maar de vreugde duurde niet zo lang want eens geflockt is de kleur minder fel... Dit project verliep vlot... op de kap na. Deze werd aanvankelijk met de overlock gestikt, maar aangezien ze te klein was en niet paste bij de halsopening werd er vandaag een nieuwe kap getekend en gestikt met mijn machine. Nu is alles meer in verhouding en past de kap veel beter, maar ze is niet zo mooi afgewerkt als de rest van de sweater. 


Mijn labeltjes had ik niet mee dus werd er vandaag een strijklabel aangebracht. 


Zalig toch die afwerking!
Bij deze nog eens dankjewel Valerie!

IK ZOU OOK GRAAG EEN OVERLOCK WILLEN.
SCHATJE?

Boordstof en sweaterstof: Stoffen van Leuven
Tricot met diertjes: uit de collectie van mijn vriendin
Flockfolie: knutselwinkeltje in Wetteren centrum2 opmerkingen:

  1. Vrolijk en schoon, meer moet dat toch niet zijn!
    --Als je de afwerking van de hals übernetjes wil, kun je er altijd een elastisch biaisbandje aan vastmaken--

    BeantwoordenVerwijderen